0
Регистрация Вход
E-mail: 
Парола: 

Забравена парола Регистрация Влез с Facebook

Сватба без половинка – сологамия

Една от новите тенденции при сватбите тотално изненадва със своята ексцентричност. Замисляли ли сте се, че може Вашата перфектна половинка да сте Вие самите?! Сологамия означава да се ожениш за себе си. Модата беше подсказана от филма „Сексът и градът”, но се хареса от много хора, които нямат любим човек или не са почитатели на връзките.
Сватба със самия себе си е едно събитие, което в България не се среща, но в световен мащаб набира все по-голяма популярност. Защо? Разберете по-долу.
сологамия

Снимка: Pinterest

1. Липса на подходящ човек, на когото да кажеш „Да!”

Дълга връзка, приключила по ужасен начин, много разочарования и загуба на вяра, че ще срещнем точния човек. Мнозина са минавали по този път и смятат, че възможността за сватба вече се свежда до 0. Сологамията се предпочита именно от такива хора. Избирайки да прекараш дните си сам, се спасяваш от риска да бъдеш предаден. Но така губиш и възможността да обичаш силно. Една сватба със самия теб не те спасява от опасността да бъдеш самотен.
сологамия
Снимка: The Sun


2. Щастлив си, когато си сам

Американката Ерика Андерсън споделя, че е избрала сологамията, защото така се спасява от неудобните въпроси и чуждото съжаление. Освен това е щастлива в собствената си компания. Вдига сватба със самата себе си, като това е нейният шумен протест срещу въпросите „Още ли си сама?”, „Няма ли да се омъжиш скоро?” и т.н.

Пред медиите споделя, че си е самодостатъчна и липсата на мъж в живота й не го прави по-малко смислен. Как изглежда една такава сватба? Може да бъде организирана като официалните нормални празненства. Със сватбена торта, фотосесия, гости и меден месец.
сватба със самия себе си
Снимка: The Telegraph

Смята се, че това е начин жените да отпразнуват своята свобода и еманципацията си.  Така демонстрират факта, че човек трябва да обича първо себе си, а едва тогава – някого другиго.

А Вие съгласни ли сте? Познавате ли хора, които биха харесали идеята?
Смятате ли, че има смисъл да се вдига такава сватба?
Споделете с нас на страницата ни във Фейсбук.
Публикувана на: 11/11/2017