0
Регистрация Вход
E-mail: 
Парола: 

Забравена парола Регистрация Влез с Facebook

5 съвета за перфектното сватбено меню

Клишето твърди, че любовта на мъжа преминава през стомаха, но истината е, че всички обичаме хубавата храна! Затова ако Ви предстои сватба и обмисляте празничното меню, със сигурност имате нужда от идеи. Важно е да се избере вкусно решение, което да е подходящо за всички гости. Как да се спрем на перфектното сватбено меню? Какво да имаме предвид, когато плащаме кувертите на своите близки и приятели, за какво да внимаваме при избора? Научете в следващите редове и изживейте тържеството, за което мечтаете!

Определяне на бюджета

Първа стъпка при избор на сватбено меню е уточнението на бюджета. Колко гости ще присъстват и каква сума можете да отделите за храна? Калкулирайте всичко и ще бъде ясен бюджетът за Вашето сватбено меню. В някои ресторанти се позволява внасяне на алкохол отвън, други изискват такса за тази услуга. Говорете предварително с управата на заведението, за да сте наясно как да процедирате.

сватбено меню

Конкретизиране на менюто

В повечето сватбени ресторантиима менюта, които са фиксирани. За съответния брой ястия получавате ценова оферта и избирате между 2 или 3 варианта. Ръководствата на някои заведения предлагат по-гъвкави варианти, като например възможността сами да заявите желано сватбено меню! Ако сте се споразумели на такъв тип отношения, е добре да уточните всеки детайл по поръчката – продукти, грамажи, часове на поднасяне и т.н., за да няма по-късно неудовлетворение.

Вегетарианци, алергични към продукти, деца

Поръчвайки сватбено меню, е добре да се имат предвид и хората, които влизат в графа „изключения“. Някои не консумират месо и биха хапнали повече зеленчуци или постни гозби, други са силно алергични към определени продукти, децата пък често имат свои желания. Попитайте в ресторанта дали може да заявите отделно храната за част от гостите. Направете списък на хората, които биха желали различно от общото меню и предоставете информацията за готвачите предварително.
сватбено меню

сватбено меню

Красиво поднесена храна

Едно сватбено меню освен вкусно, трябва да бъде и добре поднесено, апетитно изглеждащо! Обърнете внимание на порциите – нека има достатъчно зеленчуци във всяка от тях, зеленина, ако можете, обособете сладък бар или друга станция, където да подредите по атрактивен начин хапки или кейкове. Гостите Ви трябва да се чувстват уютно и да се наслаждават лесно на неустоимите изкушения около себе си.
сватбено меню

сватбено меню

Добре е Вашето сватбено меню да бъде питателно, но не твърде тежко. Нали не желаете гостите Ви да стоят на масата, усещайки тежест, защото са преяли? Не наблягайте на лошите въглехидрати и твърде мазните храни. Подбирайте крехко и чисто месо, зеленчуци, плодове и по-здравословни продукти.

Пожелаваме Ви прекрасно тържество и живот, преливащ от щастие!
Публикувана на: 14/08/2019