0
Регистрация Вход
E-mail: 
Парола: 

Забравена парола Регистрация Влез с Facebook

30 златни съвети и трикове за планиране на сватба (Втора част)

Ако вече сте получили годежния пръстен, значи вече сте на прага на онова събитие, за което всяко момиче си е мечтало - сватбата. Точно преди да споделите любовта си с всички, вие трябва да преминете през един дълъг път осеян с добри намерения - а именно сватбената организация.

Между остарелите съвети, които не се отнасят за съвременните сватби и самоналожените идеи, на които двойките робуват, вие може да изгубите фокуса.

Но има няколко "правила", на които трябва да се придържате. Те са златни и от личен опит ви гарантираме, че работят. Може да прочетете и първата част на списъка, защото това е втората доза сватбени съвети, която споделяме с вас.

Грешки в сватбения етикет, които не се правятАко сте двойката…


1. Не канете някого на сватбено тържество, ако не планирате да поканите и половинката му. Повярвайте, ще има много наранени чувства.

2. Никога не споменавайте подаръците в своята сватбена покана.

3. Никога не канете гост на вашата сватба чрез СМС или текстово съобщение в някоя социална мрежа. В това няма и капка лично отношение, а то е важно. Същото важи и за благодарствените бележки!

4. Поканете гостите си с покана, дори и да сте ги видяли лично и да сте ги поканили устно. Бъдете уважителни.

5. Ако знаете името на човекът, който ще е "плюс един", включете го в поканата. Това ще го накара да се чувства наистина добре дошъл. Разбира се, ако просто предлагате на някого "плюс един" и не знаете кого ще доведат всичко е точно.

6. В картичката напишете, че искат да потвърдят дали ще присъстват или няма да присъстват. Много хора си мислят, че когато разпращате поканите, те са на килограм и могат да минат метър.

7. Вземете лиценза си за брак много преди деня на сватбата. Проверете законите във вашата държава, тъй като прозорецът често е сравнително малък, да не го вземете прекалено рано.

8. Винаги включвайте участниците в сватбената организация в самото празненство. От вашия сватбен агент до музикалната програма, всеки работи усилено за вас през целия ден. Уверете се, че и те ще се чувстват добре на вашата сватба.

9. Ако някой ви изпрати подарък, трябва да им изпратите благодарствена картичка . Не, ако, от, или от! Замислената, ръкописна бележка винаги е най-добра.Ако сте гост ...


10. Не казвайте"да", ако има шанс да не успеете да стигнете до сватбата. Ако не сте сигурни или се нуждаете от повече време, разговаряйте честно с двойката. Празното "да" може да причини главоболие.

11. Ако получите покана с "плюс един", задължително отговорете дали ще водите някого.

12. Винаги изпращайте вашата благодарствена картичка навреме. Ако не друго, уверете се, че е изпратено до седмица след след като сте я получили.

13. Ако по някаква причина не се допускат деца на сватбената церемония, не питайте, дали може да се направи изключение. Те няма да ви откажат, но ще им създадете неудобство.

14. Ако в поканата се посочва името на вашия "плюс един", и този човек не може да присъства, не водете друг вместо него. Освен ако булката или младоженецът не ви е дал зелена светлина, единствените хора, поканени на сватбата, са тези, които са адресирани в плика.

15. Ако не получите "плюс един", не водете "плюс един".

16. Пристигайте на сватбените събития навреме. Това е просто обща учтивост, нали?

17. Не пропускайте церемонията. Разбира се, всички са развълнувани за партито. Но твоето присъствие в действителното „Да“ е задължително.

18. Изключете звука на телефона си по време на сватбата. Докато някои двойки могат да се справят със снимки на смартфони, изключете звука на светкавицата, звъненето, алармите, вибрациите и всякакви други смущаващи сигнали.

19. Не носете бяла рокля (освен ако не бъдете помолени). Тъй като бялото е запазено за булката, направлявайте я от крема и слонова кост.

20. Непийте прекалено. Възползвайте се максимално от отворения бар, но знайте границите си. Не предизвиквайте сцена на сватбата и бъдете сигурни, че можете да се приберете в къщи в края на нощта.

Винаги сте свободни да не ни послушате, но сватбата, като всяко едно събитие в живота на човек се подчинява на някакви правила. 

Публикувана на: 03/04/2019


X