0
Регистрация Вход
E-mail: 
Парола: 

Забравена парола Регистрация Влез с Facebook

30 златни съвети и трикове за планиране на сватба (Първа част)

Покрийте всичките си бази за планиране на сватбата с тези съвети за експерти, които не трябва да бъдат пренебрегнати.

Когато планирате сватбата си, има неща, които всеки знае и спазва, но има и трикове, които трябва да знаете - съвети, които са толкова важни, че всяка булка, която има късмета да ги чуе, мисли: "Толкова се радвам, че някой ми каза това!" Ако се чудите дали има нещо, което може би сте пропуснали (или дори дори и всичко да е под контрол), разгледайте нашите незаменими тайни за планиране по-долу.

1. Дайте пространство на своите гости


Решете какъв ще е приблизителният брой гости, които ще поканите, преди да си изберете място. Това ще ви предпази от опасността да бъде прекалено "задушевно" на гостите ви. Като правило, позволете 25-25 квадратни метра на гост. Това може да изглежда много, но всъщност не е, ако в него се включва пространството, което ще ви трябва за масите, сервитьори, групата и дансинга.
2. Изберете добре своята дата


Проверете предварително дали датата на вашата сватба се пада на същия ден като търговска конференция, благотворителна разходка или друго местно събитие, което може да повлияе на трафика и наличността на хотелските стаи. Предварителната проверка може да ви спаси от опасността на сватбения ден голям процент от гостите ви да не могат да дойдат заради важно събитие. 
3. Слушайте майката природа


Обърнете внимание на времето и други потенциални неприятности. Гостите са известни с това, че напускат рано горещи летни палаткови сватби и недостатъчно топлите зимни приеми. Насекомите също могат да се окажат невероятна пречка, особено през летния сезон. Обмислете добре вариантите, които могат да ви предпазят от тези вредители и ако желаете сватба по залез, подгответе си обилно количество спрейове.
4. Използвайте кредитната си карта


Банките са всеизвестни с желанието си да придърпат като клиенти новосъздадено семейство, което е потенциален потребител на кредити. Ние ви препоръчваме да използвате кредитната си карта, защото честото и обилно пазаруване, което съпътства сватбената организация може да ви донесе много награди и натрупани точки.
5. Разпитвайте


Знаем, че намирането на специалисти, които да ви помогнат да организирате сватбата на мечтите си е трудна задача, затова ние ви препоръчваме да попитате точно онези хора, които вие сте наели да отговарят за украсата, кетъринга или пък за музиката относно фотограф или нещо, което ви интересува. Те имат богат опит и задължително разполагат с впечатления. Попитайте магазина, от който ще си купите булчинска рокля от къде може да си закупите и страхотен мъжки костюм.
6. Не прекалявайте


Знаем, че сватбата е едно от най-знаковите събития в живота на човек и той е склонен често да надскача възможностите си както финансово, така и организационно. Не е необходимо да каните всеки втори, който познавате или да плащате за безбожно скъпи куверти, ако не ви се иска. Вашите гости са там не заради храната, виното или музиката. Те са до вас заради вас.
7. Направете план за хранене


Направете основна времева организация кога какво ще бъде сервирано. Да, знаем , че не всеки яде бързо или пък бавно, но е много важно да се знае кога ще бъде сервирано всяко ястие, защото това ще ви позволи голяма свобода при организирането на останалите ритуали от сватбената програма. Трябва да бъдете и в пълна хармония със сватбения водещ, който ще се погрижи вашият план да мине гладко.
8. Пари, за всеки случай


Бюджетът на сватбата трябва да следва тази формула: 48 до 50 процента от общия бюджет за приема; 8 до 10% за цветя; 8 до 10% за облекло; 8 до 10 процента за забавление / музика; 10 до 12 процента за фото / видео; 2 до 3% за покани; 2 до 3% за подаръци ; и 8% за различни продукти като сватбен координатор. От съществено значение е да се отпуснат допълнителни 5 до 10 процента от парите си за разходи за изненада като отпечатване на допълнителни покани поради грешки, допълнителни нужди за шиене, чадъри за дъждовен ден и панделки за сватбените програми.
9. Детска програма


Повярвайте, най-голямата заплаха за вашата музикална програма е онова плачещо бебе от другия край на стаята, което се е изплашило от силната музика и иска вниманието на майка си. Нека децата бъдат отделени в детски кът. Това ще ви позволи да се забавлявате пълноценно без съзнанието ви да е заето с тях.
10. Подгответе си юридически


Можете да проверите онлайн изисквания си свързани със случай, но потвърдете с обаждане в офиса на окръжния секретар, за да видите кога са отворени. Дори и да е отворено от 9 до 17 часа, те могат да издават брачни лицензи само в по-бавни времена като, да речем, в четвъртък от 14:00 до 15:00 часа. губите своя през последните дни преди сватбата си).

Това беше първата доза сватбени съвети и трикове, които ако следвате, няма как да сбъркате. Внимавайте, забавлявайте се все пак и си подарете мечтаната сватба!
Публикувана на: 05/08/2021