0
Регистрация Вход
E-mail: 
Парола: 

Забравена парола Регистрация Влез с Facebook

Джулия Ангелова - синоним на нежност и красота в гримаДжулия Ангелова е сред топ гримьорите на beauty грима. Магията на нейния талант може да се види в хиляди видеоклипове, сватби, концерти, балове и фотосесии. За нея може да се каже, че е законодател в грима. Няма визия, която да не може да направи с вълшебните си четки. Тя днес е тук, за да отговори на няколко въпроса, с които да разкрие за вас коя е Джулия Ангелова, какво е гримът за нея и какви са водещите тенденции в сватбения грим:

1. Коя е Джулия Ангелова и как съчетава Джули – човека и Джули – гримьора?


Джулия Ангелова е професионалист, който обожава работата си, обича хората. Въпреки че е завършила висше образование в специалността „Маркетинг” , нейната душа е била винаги артистична и тя превръща своето хоби в работа, която заема централно място в живота ѝ. В моята фамилия има художници и скулптури. Аз съм отраснала с естетиката и красотата и след време те ме привлякоха като магнит, неусетно. Аз ежедневно ги претворявам с очите, сърцето и ръцете си върху лицата на дамите.


2. Влияе ли ти професията по някакъв начин в ежедневието? Вглеждаш ли се в грима на жените?


Честно казано не. Винаги се възхищавам на всяка една жена, която срещам. Независимо от възрастта, независимо как е сложила своя грим. На мен ми доставя удоволствие да видя, че тази жена или девойка се е постарала да направи себе си още по-красива, т.е. желанието да си поддържан и красив. Не ги критикувам наум, напротив.


3. Кога се насочи към тази професия?


Завършвайки висшето си образование, на мен ми стана ясно, че средата, в която предстои да навляза – икономиката, просто не е моето място. Моят свят е цветен, свободен, общувам с много хора на живо, не чрез „устройства” и вселената от красота, цветове, форми, преобразуването на една визия в друга, ме повика и аз отидох там.
4. Имаше ли някакъв момент, в който разбра, че гримът и красотата са твое признание или нещата просто се случиха?


Всеки ден, във всеки един момент съм знаела, че това е, което обичам и съм благодарна на Съдбата, че ми даде възможността да бъда това, което съм.


5. Следиш ли световните модни тенденции?


Разбира се.


6. Доколко те са приложими на местна почва?


В България преди време бяха актуални много цветните гримове. След което дойде един дълъг период на т.нар. „грим без грим”, „nude”, което е невероятна скука за гримьорите и вече поомръзна и на клиентите и в момента българката проявява огромен интерес към красотата като цяло. Жените у нас следят тенденциите и в момента в световен мащаб са на мода отново цветните гримове, но вече формите са различни. В съчетание с различен вид очна линия, цветни, бляскави, перлени нюанси, като разбира се този грим е хубаво да се съобрази с повода за грима, годините и темперамента на жената. Въпреки че са актуални в цял свят тези невероятно цветни тенденции, в България те тепърва плахо си проправят път. „Nude” и „грим без грим” също „стоят”, но хубавото е, че тук се толерират и двете, иначе напълно противоположни, тенденции в грима.


7. Къде можем да видим красотата, която твориш?


В салон „Фетиш” или на мястото на щастливото събитие . Всички клиенти, които ме познават, знаят, че могат да разчитат на моето присъствие във всички точки на страната, а и извън нея.
8. Срещала си много хора, голяма част от тях извън България. Има ли нещо, което да е
специфично за българката, което я отличава от жените в останалия свят?


За мен, като жена и гримьор, работейки дълги години с жени, които са напълно различни като социален и семеен статус, съм установила едно нещо – българката е най – силната и най – невероятната жена. Имала съм възможност да живея дълги години в САЩ, посещавала съм за продължително време страни от ЕС и арабските държави и мога смело да кажа, че българската жена е най-поддържаната, най - силната и най – изумителната. Разликата е, че на нея ѝ е много по – трудно да поддържа ниво и въпреки това, тя го прави. Защото работи, гледа децата, грижи се за своя съпруг, за родителите си, бива домакиня и наред с всички тези ангажименти и отговорности, тя намира време да отиде и да се разкраси – прическа, маникюр, грим, облекло.

В добре уредените държави ежедневието на жената не е толкова трудно и въпреки това жените там не полагат тези усилия, както българката. Жената в България често изпитва финансови затруднения, но тя е винаги на ниво. Затова по време на работа, докато си бъбрим с дамата по женски, аз се стремя, споделяйки своя опит, да накарам жената да се чувства добре, уверена и заслужаваща най-доброто.


9. Ти често ли се гримираш?


Да. През деня съм с лек грим, но когато излизам вечер или посещавам някакво събитие, се гримирам по начин, отговарящ на съответния повод.


10. Каква визия избираш за себе си най-често?


Не много силен грим, структурирано лице, сочни устни. Тук – там хайлайтър, почти винаги в съчетание със спортно-елегантна визия, като се стремя да излъчвам свой, оригинален стил, в който се чувствам красива и комфортно.
11. Сега ще те помоля да отговориш на три „блиц” въпроса в чисто професионален план:


1. Дамите често срещат проблем с очната линия. Как можем да я нанесем тънка, добре оформена очна линия? - Полагаме щрихи в двата края на клепача, които маркират началото и края на очната линия. След това започваме очната линия от средата на клепача навън и завършваме очната линия от основата на клепача към средата.

2. Как да нанесем плътно червено червило, но така че да не остава следи върху зъбите? - Нанася се сух, червен молив около устните, с който леко запълваме вътрешността на устните. Полагаме червилото и прехапваме салфетка. Алтернативен и по-добър вариант за булките е, тъй като в този ден валят много целувки и ласки, да се избере дълготрайно червило, което не оставя следи, защото всяко друго червило, колкото и да е матово, покривно и сухо, не е така устойчиво. Моят съвет е да ползват червила с максимална трайност, за да не остава и по устните на младоженеца.

3. Как бързо, лесно и ефектно да нанесем руж, който да подчертава скулите и да оформи добре графично лицето? - Най – лесният начин е като образуваме вакуум в устната кухина, карайки бузите да хлътнат. Четката, натопена в ружа, движението започва от външната част на лицето – скулата в посока към устните, без да стига до тях. С тази техника ясно се откроява линията, по която трябва да върви четката с ружа. Много е важна посоката на движение – отвън навътре.
11. Съществува ли грим, който е винаги актуален и можем да го правим без притеснения по всякакъв повод?


Да, разбира се. Това е нежното покритие на фон дьо тен, по-светли нюанси с очна линия – приятна, тънка, елегантна и червено червило. Както и силният опушен грим.


12. Имаш ли любим типаж клиенти?


Ценя и обичам всичките си клиенти. Но за мен е особено вълнение да гримирам булки и абитуриентки. Защото булките са изключително щастливи, много притеснени и аз знам, че за тях това е едно от най-важните събития в живота и в този момент те са се доверили на мен да ги направя най – красивите в този ден и ми е приятно, защото успявам да им вдъхна спокойствие, което е от огромна важност за тях.
13. За нашите читатели ще е интересно да прочетат кои са налагащите се тенденции в сватбения грим през тази година.


Те вървят в две посоки. Едната е много нежен, свеж, бляскав вид на лицето, в който гримът е ефирен, без да е натрупан – почти липсва черното, преобладават тоновете, които очертават окото, но то изглежда уголемено, с приятни свежи нюанси и много светлина, т.е. перли, хайлайтери много деликатни изкуствени мигли, които да не са натрапващи се. Тоновете са приятни, прасковени, свежи, без ярките цветове - синьо, зелено, лилаво, червено. Няма прекалена яркост. Всичко е една озарена, щастлива сияйност.

А другата посока е разновидност на най-популярния грим в световен мащаб в момента – т.нар. Cut crease - плътна, удължена очна линия, малко по-големи изкуствени мигли с различна форма, прекрасно структурирано и графично моделирано лице, подпомогнато от много хайлайтери. Червилото е според предпочитанията на булката – мат или гланц, но не в ярък цвят.


14. Налагало ли се е да гримираш младоженец по някаква причина?


Да. Още в началото на кариерата ми ми се обади една моя много близка клиентка. В прав текст ми каза: „Джули, брат ми се жени, отиваш да го гримираш!”. Бях изумена и попитах дали всъщност не става въпрос за булката. Тя обаче ми обясни, че булката настоява сама да се гримира. Бях много изненадана, но пък беше много весело. Ставаше въпрос за типичен грим за мъж, който грим е съвсем различен и като идея, и като изпълнение. Но това е тънкостта при мъжките гримове, че, особено когато не става въпрос за комерсиално заснемане, а за да присъства на събитие, гримът трябва да е така фино положен, че мъжът да изглежда добре, свеж, но в никакъв случай гримиран.

Имало е няколко други случаи, когато се налага прикриване на несъвършенства или за подчертаване на черти от лицето, скриване на тъмни кръгове, напр. Това е добра идея, защото снимките и видеото остават като скъп спомен за младото семейство, техните роднини, близки и приятели. А всички искаме да изглеждаме добре на тях, нали?Интервю на
Георги Радев
ПР и Медия Експерт
Публикувана на: 05/03/2019


X