0
Регистрация Вход
E-mail: 
Парола: 

Забравена парола Регистрация Влез с Facebook

Коя дата е най-подходяща за сватба?

Кога искате да се венчаете? Изборът на дата винаги е първата стъпка, която трябва да направите при сватбената организация. Не оказвайте огромно напрежение върху себе си. Дайте си време, обмислете го. Все пак всичко зависи от вас. Ще бъдете сгодени колкото си искате и ще се венчаете на датата, която вие искате. Не прибързвайте и не правете необмислени действия.

Понякога решението е очевидно: Искате ли заснежени планини? Избирате зимните месеци. Искате да избягате от зимното време с приятелите и семейството си? Изберете горещите дни на август месец. Ако се омъжвате в родния си град, знаете кое време на годината обичате. Всичко зависи изцяло от вас.
След като изберете сезона, трябва да проучите и да изберете по-конкретна дата. Ето някои фактори, които трябва да имате предвид при избора на дата на сватбата:


1. Има ли някакви дати, които са най-подходящи, заради вашата или професията на партньора ви?


Счетоводителите обикновено не се женят между Нова година и Май. Учителите са склонни да се женят през лятото. Хората в политиката се женят между кампаниите.


2. Кой искате да присъства?


Не можете да се съобразите с всеки един гост. Няма смисъл да опитвате, ще загубите време и нерви. Най-добре е да помислите върху това колко силно искате тези хора да са там на вашия голям ден.3. Различните периоди от годината струват различни суми за сватбени събития.


През лятото, по разбираеми причини, цените са доста по – високи, отколкото през декември, когато сватбите са доста по – рядко. Също така, често се случва лятото всеки да е на почивка, за което вече са отделили или похарчили пари. Много гости може би няма да успеят да дойдат заради това. Бъдете практични, но взимайте решението смело.


4. Какви други дейности искате да проведете в допълнение към церемонията и приемането?


Закуска за „Добре дошли“? Репетиционна вечеря? Може би прощален обяд? Трябва да разпределите всичко това в календара преди да заключите дата и да имате ясно разбиране за това с какво ангажирате вас и вашите гости.5. Запознайте се с датата на сватбата, когато се свържете със сватбения агент или мястото.


Винаги е добре да се свържете колкото се може по – рано със сватбения агент, който жалете да резервирате и мястото, което искате да запазите. Също така е препоръчително да имате резервен план, защото често се случва избраната от вас дата да е резервирана или агента да е вече зает.


6. Проверете датата си!


Проучете дали датата, която сте избрали има някакво празнично значение или присъстват обстоятелства, които ви ограничават, като например „пост“. Ако има именни дни или пък национални празници, изборът не е препоръчителен, защото често това може да бъде пречка за определи гости да присъстват на церемонията. Но както казахме в стъпка 2, не може да угодите на всички.

Не позволявайте на напрежението покрай това решение да ви обгърне. Вие може да бъдете сгодени и година. Единственото важно е вие да се чувствате добре и да знаете, че датата която сте избрали, наистина е вашата дата.
Публикувана на: 10/07/2020