0
Регистрация Вход
E-mail: 
Парола: 

Забравена парола Регистрация Влез с Facebook

6 Въпроса, които трябва да си зададете, преди да кажете "ДА!"

Не е тайна, че човешките взаимоотношения са сложни и доста объркващи. Често ни се иска да погледнем в бъдещето, за да видим как ще стоят нещата след време, но това е просто невъзможно. Единственото, което ни остава е да проведем от "онези разговори" преди да скочим в брака. Има въпроси, които може да зададем на половинката си, за да започнем новото приключение напълно откровени един към друг.

1 „Обичаш ли животните?“


Този въпрос може да изглежда глупав, но всъщност е извървял дълъг път и може да ви разкаже много за вашия партньор и вашето бъдеще заедно. Когато единият партньор обича животни, а другият има малък интерес или уважение към тях, това може да бъде голяма пропаст. Любителите на животните могат също да понасят мръсотия, болест и обърканост, както и други усложнения, които идват с притежаването на домашен любимец. Те са готови да се пожертват.2 "Как обикновено спестяваш и за какво спестяваш?"


Парите са сочени като тема табу, но със сигурност са нещо важно. Нормално е да има различни мнения за парите. Неизбежно ще се колебаете за парите, тъй като финансовите ви очаквания се пресичат с вашето възпитание, семейни вярвания, лични ценности, несигурност, представа за отговорност и др. Липсата им предразполага към емоционален проблем и най-добрият начин да намалите вероятността от конфликт е да планирате предварително. Според проучване, проведено от TD Bank, една трета от семейните двойки признават, че спорят за пари поне веднъж месечно, докато 44% от разведените двойки признават, че това е една от основните причини за раздялата. Не подценявайте и бъдете открити относно вашето финансово възпитание.
3. "Имаш ли време за семейство?"


Някои хора са непоправими работохолици, докато други предпочитат да имат повече баланс между работа и живот. Какъвто и да е случаят, важно е да сте наясно и да сте сигурни, че вашият партньор е на същата страница, както и вие, за да поддържате здрава и силна връзка. Ако не, това може да доведе до конфликт по пътя.4 "Какви са твоите очаквания след брака?"


Това е най-важният въпрос за всички. Само защото сте влюбени и приемате, че имате общи цели, това не означава, че всъщност не можете да имате различни очаквания от брака си! Важно е да знаете какъв е планът след сватбата. Препоръчително е да обсъдите тези неща, за да сте сигурни, че двамата имате еднакви очаквания, след като се обвържете „докато смъртта ви раздели“.5. "Искаш ли деца?"


Преди години се предполагаше, че бракът предразполага към раждане на деца. Днес това не е така. Това е тема, която открива различни страни на характера. Много двойки се впускат в приключението, но тъй като преди това не са застанали един срещу друг и не са говорили на тази тема, остават изненадани и често разочаровани. Случва се и решенията да се променят във времето, но когато сте открити един с друг, никой камък няма да може да ви препъне по пътя към семейното щастие.6. "Какво е семейството ти?"


Нека си го кажем: бракът отива далеч отвъд двама души. Всъщност един брак обединява две напълно различни семейства и ние се надяваме, че сте наясно с това. Различните семейства имат различни начини за справяне с конфликти, решаване на проблеми и взаимно подпомагане. Въпросът е в това дали вашите две са съвместими, когато става въпрос за вашия конфликт.В крайна сметка тези въпроси не е задължително да запазят връзката ви, но те могат да помогнат за по-ясната картина на това, което вие и вашият партньор търсите и очаквате от бъдещето си. Ето защо, като се обръщаме към тези възможни проблеми директно, като задаваме въпроси, можете да помогнете да избегнете стреса или болките в бъдеще.
Публикувана на: 01/12/2021