0
Регистрация Вход
E-mail: 
Парола: 

Забравена парола Регистрация Влез с Facebook

Златни правила за кума

Поздравления – вие сте кум. Чувството, че някой желае точно вие да бъдете до него в най-важния му ден е страхотно. Тази важна роля, която сте получили има много отговорности. От ергенската вечер, до впечатляващите умения на дансинга, вие трябва да сте подготвени за всичко. Затова днес ще ви помогнем с това как да пожънете невероятен успех със своята кумова реч.

Когато става въпрос за говорене пред публика, едва 10% от хората не се притесняват, а още толкова – умират от притеснение. Независимо от кой отбор сте, винаги можете да направите речта си истински хит - момент, който ще се помни както от младоженците, така и от всички гости на сватбата. Ето как може да постигнете това:1. Подгответе се от рано


Започнете да пишете речта си поне 2 месеца преди сватбата. Така ще имате достатъчно време да я обмислите, редактирате и още по – важно, че няма да се притеснявате за нея до последния момент. На финалните метри преди самото събитие винаги се появяват редица организационни задачи, които могат да ви отклонят от целта и да загубите концентрация си.

2. Грабнете аудиторията


- Започнете гръмко, хитово, грабващо слуха, за да може, когато започне същинската част на речта ви, цялото внимание да бъде насочено към вас. Дайте заявка, че ще се случи нещо важно, за да може гостите да искат да ви чуят.


3. Бъдете внимателни


Шегите, особено на гърба на младоженеца, са най-добрият вариант да разчупите обстановката, но внимавайте. Не превръщайте речта си в постоянни подмятания, не пропускайте да обърнете внимание и на другата половина на новото семейство и най-важното, преценете дали те носят на шега.

4. Упражнявайте се вкъщи, пред публика


Да се запишете е един от най-добрите начини да се видите и чуете. Така ще успете да уловите онова „ъмм“, между всяко изречение, ненужните мимики и натоварващите жестове. Ще чуете как звучите и ще видите как изглеждате – това ще ви направи по – уверен, когато излезете отпред.  Друг съвет е да репетирате вкъщи – пред семейството и приятели, но никога пред огледалото, защото така се концентрирате в това как изглеждате, а не в това как и какво казвате.


5. Напишете го


Паметта е страхотно нещо, но доста примери показват, че тя ни предава, когато става въпрос за стрес, притеснение или напрежение. Постъпете умно – напишете речта си предварително. Бъдете подготвени. Ако забравите нещо, за да се подсетите или просто за кураж.


6. Добавете темпо


Променайте темпото! Най-хубавите филми са онези, които могат да ви накарат в един момент да се засмеете от сърце, а в друг да плачете като дете. Точно такава трябва да бъде и вашата сватбена реч. Нека публиката ви бъде в напрежение, нека емоциите бъдат разнородни, нека има движение в думите ви – това пленява всички сетива.


7. Не мърморете


Изразявайте се силно, ясно и разбираемо. Всички имаме навика, когато се притесняваме или сме несигурни, да мърморим. В този момент не трябва да е така. Вие вече сте там, отпред сте, няма какво да губите. Подготвени сте, репетирали сте, пийнали сте си малко за кураж – няма какво да се обърка. Давайте смело, впуснете се в морето от думи, което държите написано на един лист в ръката си.8. Имайте резервен план


Винаги трябва да имате резервен план. Ако гостите не реагират на думите ви или пък шегите ви не са достатъчно забавни. Бъдете подготвени с някоя поучителна история от миналото ви с младоженеца или дори с песен. Имайте „План Б“, колкото е абсурден да ви се струва той. Понякога неочакваното жъне небивал успех.

Независимо от всичко, речта ви трябва да бъде плод на вашите мисли и чувства. Трябва да бъде лична, инспирирана от вас самите. Не копирайте чужди стъпки, не взимайте на готово, проявете креативност и тя ще ви се отплати в правилния момент.

Пожелаваме ви любов, тъй голяма, че да не може да се опише с думи!
Публикувана на: 13/07/2020