0
Регистрация Вход
E-mail: 
Парола: 

Забравена парола Регистрация Влез с Facebook

Сватбените поверия – една многовековна традиция.

Когато подготвяме своята мечтана сватба, едни от най-забавните и интригуващи моменти са сватбените поверия. Те вървят „ръка за ръка“ със заветното „ДА“. Една многовековна традиция, в която сами решаваме дали да вярваме и в която всеки се зачита.
До момента, в който ще се вречете във вярност на любимия човек, има безброй поверия като ние сме събрали най-разпространените от тях.
 

Нощта преди церемонията

Едно от най-старите поверия, свързани със заветния момент е, че в нощта преди сватбата, младоженците трябва да спят разделени. Младоженецът не трябва да види своята избраница в сватбената рокля. Това суеверие датира от времената , когато браковете са били предварително уредени. Смятало , че щом двама души не са се виждали, нямат причина да се откажат от сватбата. Ако не успеете да издържите да сте разделени, не се притеснявайте. Просто в деня на сватбата, разменете нещо, което Ви принадлежи. Пътят към олтара

От древни времена се смята, че никой не трябва да пресича пътя на младоженците, за да не отнеме семейното им щастие. Затова на няколко крачки пред тях вървят или най-близките приятели или шаферите.


На излизане от дома

Напускайки дома си, младоженците трябва да излязат с десния крак, за да има повече радост в живота им. Тръгнат ли с левия крак, означава, че другият „ще кръшка в ляво“. В църквата

По време на сватбената церемония, младоженците в никакъв случай не трябва да изпускат нищо, защото това вещае изпуснати щастливи моменти. Ако изпуснат халките си, това означава че бракът няма да просъществува дълго. Ако случайно изпуснете нещо, трябва дете да го вдигне и да го върне. Смята се, че то е с чисти намерения. Пътят към дома

Прието е, че младоженците на връщане от църквата, задължително трябва да минат по път, различен от този, по който са дошли. Минат ли по същия път, означава че има шанс отново да пожелаят да се върнат към стария си живот.

Новият дом

Едно от най-широко възприетите поверия е, че в новия си дом младоженците трябва да влязат заедно. Те са заедно в новото приключение. Затова най-доброто решение и запечатан момент в много филми е, когато младоженецът внася своята избраница на ръце в семейното гнездо.След всички тези суеверия стана ясно, че сватбената организация кипи от ритуали, затова споделете с нас на нашата Facebook страница, кои са най-забавните ритуали, за които сте чували и част от тях ще бъдат включени в следваща публикация.

Пожелаваме Ви семеен живот, изпълнен с много късмет, щастие и красиви моменти.


Публикувана на: 26/10/2018


X